Smart uppvärmning som syns i plånboken

Hos oss hittar du de mest effektiva och hållbara lösningarna för uppvärmning: från innovativa värmepumpar till djupgående bergvärmeinstallationer. Vi specialiserar oss på att omvandla naturens kraft till behaglig värme för ditt hem, vilket säkerställer att du inte bara sparar pengar på energikostnader utan också bidrar till en grönare planet.

Få en fri offert

Hur går det till?

Hos energimixen hittar ni ett brett utbud av laddboxar, solpanaler och produkter för uppvärmning.

1

Boka möte

Klicka på ”Fri offert” för att boka möte.

2

Få prisförslag

Få ett pris baserat på era specifika behov.

3

Tid för installation

Vi bestämmer en tid för installation.

4

Installation

Elektriker kommer och utför installation.

Vilken värmepump behöver jag?


Att välja rätt värmepump är avgörande för ditt hem energieffektivitet och komfort. Här är en snabbguide för att hjälpa dig hitta den bästa matchen utifrån dina behov:

  • Luft-luftvärmepump: Perfekt för dig som bor i områden med milda vintrar och söker en ekonomisk lösning för uppvärmning och kylning. Idealisk för snabb installation och omedelbara energibesparingar.
  • Luft-vattenvärmepump: Bäst för hus med vattenburen uppvärmning. Denna typ integrerar uppvärmning och varmvattenförsörjning, och passar dig som vill ha en effektiv och miljövänlig lösning.
  • Bergvärmepump: För dig som letar efter en långsiktig investering med låga driftskostnader. Utanför hög initial kostnad, erbjuder den oöverträffad effektivitet genom att utnyttja jordens konstanta temperatur.

Fri offert

Vad kostar det att installera bergvärmepump?

Kostnaden för att installera en bergvärmepump kan variera beroende på flera faktorer såsom din fastighets storlek, den nödvändiga borrningens djup och ditt hem befintliga uppvärmningssystem. Generellt kan en installation av bergvärmepump ligga någonstans mellan 100 000 och 200 000 SEK, inklusive borrning och installation. Denna initiala investering kan verka hög, men med tiden kommer bergvärme att erbjuda en av de mest kostnadseffektiva uppvärmningsmetoderna, med lägre driftskostnader och minimal underhåll.

Är du redo att ta reda på exakt vad en bergvärmepump kan kosta för just ditt hem? Energimixen erbjuder skräddarsydda lösningar som matchar dina unika behov och budget. Med vår expertis kan du förvänta dig en smidig och effektiv installation, designad för att maximera din energibesparing och komfort.

Ta steget mot en mer hållbar och ekonomisk framtid för ditt hem. Kontakta oss idag för en kostnadsfri offert! Låt Energimixen hjälpa dig att navigera i din resa mot effektivare och grönare energilösningar. Din investering i bergvärme är inte bara bra för miljön utan också för din plånbok på lång sikt.

Fri offert

Så mycket kan du tjäna med bergvärmepump

Att installera en bergvärmepump för ett hus på 150 kvadratmeter kan leda till betydande ekonomiska besparingar, samtidigt som du tar ett steg mot en mer hållbar livsstil. Här är en översikt över potentiella besparingar och fördelar:

1. Minskade uppvärmningskostnader

Bergvärmepumpar är extremt effektiva. De kan producera upp till 4 gånger mer energi än de förbrukar. Detta innebär att du kan se en minskning av dina uppvärmningskostnader med upp till 70-80% jämfört med direktverkande el eller äldre uppvärmningssystem. För ett hus på 150 kvadratmeter kan detta översättas till tusentals kronor i besparingar varje år.

3. Långsiktiga Besparingar

Bergvärmepumpar har en lång livslängd, ofta över 20 år, med mycket låga driftskostnader jämfört med andra uppvärmningsalternativ. Efter den initiala investeringen kan du njuta av de ekonomiska fördelarna under många år framöver.

2. Ökad Fastighetsvärde

Hus med moderna, energieffektiva uppvärmningssystem som bergvärmepumpar är mer attraktiva på fastighetsmarknaden. Detta kan öka ditt hem värde och göra det lättare att sälja i framtiden.

4. Miljöfördelar

Genom att minska beroendet av fossila bränslen bidrar du till en lägre koldioxidutsläpp och en mer hållbar framtid. Bergvärmepumpar använder förnybar energi från marken, vilket är bra både för planeten och för ditt samvete.

Nöjda kunder

Att installera solpaneler genom Energimixen var ett av de bästa besluten vi tagit för vårt hem. Från start till mål var processen smidig och professionell. Inte nog med att vi nu bidrar till en grönare planet, vår energiräkning har också minskat markant. Energimixens team gav oss detaljerad information och stöd genom hela processen, vilket gjorde oss mycket nöjda med vår investering.
Niklas Andersson
Nacka
Som ny ägare till en elbil sökte jag en pålitlig och kostnadseffektiv lösning för laddning hemma. Energimixen erbjöd just det med deras laddboxar. Installationen var snabb, och deras personal var både kunnig och hjälpsam, vilket försäkrade att jag fick den bästa möjliga upplevelsen. Att kunna ladda min bil bekvämt hemma har förändrat min vardag, och jag är extremt nöjd med valet av Energimixen.
Anders Nilsson
Täby
Vårt beslut att uppgradera vårt uppvärmningssystem med Energimixen har varit fantastiskt. Deras expertis och rådgivning hjälpte oss välja den mest effektiva lösningen för vårt hem, vilket resulterade i en märkbar förbättring av inomhusklimatet och en minskning av våra uppvärmningskostnader. Tack vare Energimixen njuter vi nu av en mer bekväm och kostnadseffektiv uppvärmning. Det är tydligt att de verkligen bryr sig om sina kunders behov och välstånd.
Lisa Svensson
Trollhättan

Få ett prisförslag!

Fyll i dina uppgifter för att få ett prisförslag för specifikt ert hus, BRF eller företag. Det går även bra att ringa oss direkt på 070 967 57 20
Add an overline text

Frågor & svar

Sedan årskiftet 2021 får bostadsrättsförening eller samfällighet 50% av er totala investeringskostnad i bidrag när ni installerar laddstolpar via det statliga stödet ’Klimatklivet’ från Naturvårdsverket.

Kostnaden för att ladda bilen i ett företag varierar eftersom företaget själv bestämmer priserna. Kontakta oss för mer information!

Absolut! Våra laddboxar är utformade utan fast kabel, vilket möjliggör laddning av alla typer av bilar, vare sig de använder Typ 1- eller Typ 2-kontakter. Kabeln kan också låsas för extra säkerhet vid behov.

Företag kan också dra nytta av 50% bidrag på den totala investeringskostnaden för köp och installation av laddboxar, tack vare Naturvårdsverkets Klimatklivet-stöd.